commercial heerlen
Toilet geur
multimedia Heerlen

* Roda JC *

Roda JC, de club waar duizenden hun ziel aan hebben gegeven, begon haar bestaan in juni 1962. De naam Roda, afkomstig van het Land van Rode, de J staat er in namens één van de voorgangers: Juliana. De Roda Juliana Combinatie begon haar bestaan in de eerste divisie. Daar degradeerde de ploeg meteen uit. Sinds 1973 verblijft de clubs op het hoogste niveau in Nederland. Successen leverden het zeker op. Roda JC mocht al tigmalen uit komen in de Europa Cup, heeft zich ondermeer mogen meten met AC Milan. Ook stonden de geelzwarten vijf maal in de nationale bekerfinale. Tweemaal leverden het ook de cup op. In 1997 werd sc Heerenveen met 4-2 verslagen, drie jaar daarna werd NEC met dezelfde marge verslagen, al hield Roda JC deze keer de 0. Roda JC, en in het bijzonder Zjelko Kalac, was hiermee de eerste die met geen enkele tegentreffer de beker in de wacht wist te slepen.

Roda JC, trots van het Zuiden, speelt zijn wedstrijden in het Parkstad Limburg Stadion. Het seizoen dat volgde na de gewonnen bekerfinale ruilde Roda JC Sportpark Kaalheide om voor een nieuw modern stadion, het Parkstad Limburg Stadion. Voor meer informatie over ons prachtige stadion kun je in het menu op "PLS" klikken voor meer en uitgebreidere informatie

De Oostelijke Mijnstreek wordt nog altijd in één naam aan Roda JC verbonden. Roda moet het dan ook vooral hebben van harde werkers. Spelers die niet bang zijn om het gras op te vreten. Hierdoor heeft Roda JC grote successen gehaald. Het leverde zelfs bijna een landskampioenschap op, ware het niet dat juist in dat seizoen Ajax niet te kloppen te was. Het leverde Roda JC ook reisje op naar onder andere Milaan. Waar Roda een legendarische, en bij voorbaat verloren, wedstrijd speelde. Ondanks een 0-1 thuisnederlaag liet Roda JC zich in Milaan niet de kaas van het brood eten. Na 70 minuten stond er nog altijd 0-0 op de borden, waarna Mark Luijpers één minuut later besloot hier iets aan te veranderen: 0-1 voor Roda JC. Roda zou ook stand houden. Na negentig minuten en een verlenging stond de verrassende 0-1 nog altijd op de borden, penaltys moesten uitkomst bieden. Helaas waren de zenuwen van de Roda spelers niet bestemd aan de strafschoppen waardoor Roda JC uit het toernooi lag. Maar deze wel met opgeheven hoofd mocht verlaten.